söndag 4 oktober 2015

Bärplockning

I torsdags gav vi oss ut i skogen för att leta efter bär. Vi hittade lite hallon och blåbär. Nöjda och glada barn som mer än gärna plockade, det mesta hamnade direkt i magen. Men även en liten skörd följde med oss hem, vi lämnade glatt över våra bär till Lena i köket. Nu hoppas vi att vi snart får något gott med våra bär.
Tyvärr har v i drabbats av förkylningsbaciller så många barn har varit sjuka den här veckan. Vi hoppas att alla kryar på sig snabbt så vi får vara tillsammans igen. Barnen har lekt massor med våra nya leksaker som vi har köpt in. Det är också väldigt populärt att leka i våra "leklandskap" som vi har byggt upp tillsammans med barnen, där bor just nu alla våra djur. Det är en härlig samling av olika djur, allt från hundar till dinosaurier.

På måndag 5/10 har personalen eftermiddagsplanering, vilket betyder att vi ber hämta era barn senast kl 15:00. På torsdag 8/10 är det dags för stormöte, då får vi besök av Eva Lindvall från kommunen som ger oss lite information om förskolan.

Här nedan ser ni några bilder från vår skogstur i torsdags.
Vi använder oss nästan dagligen av vår närmiljö för att erbjuda barnen olika upplevelser i naturen. Barnen lär sig om allemansrätten och vad naturen har att erbjuda oss om vi lär oss att ta tillvara på naturens resurser. Att få lära sig vilka bär som är ätbara är jättespännande tycker barnen. Allt smakar så mycket bättre ute i naturen =)

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen". Lpfö 98

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar