onsdag 13 januari 2016

Välkommen till en ny termin!

Vill passa på att hälsa alla välkomna tillbaka efter julledigheten och framför allt välkomna till en ny termin hos oss på Trädet.
Vintern har verkligen kommit till oss här i Östersund, med både snö och kyla. Snön är mycket uppskattad av barnen (även hos vuxna), men kylan får gärna lämna oss nu så vi kan vara ute och njuta fullt ut av vårt vinterlandskap.
Igår, tisdag diskuterade vi tillsammans med barnen kring vårt nya arbetstema. Denna gång kommer vi arbeta med temat "KOMPIS". Barnen har så många kloka tankar och funderingar kring just kompisar. Detta är även en del av vårt värdegrundsarbete som ständigt pågår, men vi vill gärna belysa vikten av hur vi bemöter varandra i vardagen. För att göra barnen delaktiga i våra aktiviteter och arbete så startade vi upp detta tema med att tillsammans diskutera och fundera kring vad en kompis är och hur en kompis ska vara. Vi pratade även om hur man ska göra om man råkar bli osams med sin kompis. Utifrån barnens tankar kring dessa frågor började vi diskutera kring hur vi ska jobba med temat och vad barnen vill göra. De förslag som kom upp var bland annat, se på film om vänskap, leka nya lekar tillsammans, lära oss nya kompissånger, spela teater eller spela in en egen film, samarbetsövningar, skriva brev till en brevkompis, skriva böcker och mycket annat. Det ska bli spännande att arbeta tillsammans med barnen i detta tema och se vad som sker under resans gång.

Jag vill även tacka Vilja, Felicia och Tova för en mycket spännadne och rolig dockteater som spelades upp för oss idag. Ett härligt initiativ från barnen som blev mycket uppskattat av både stora och små =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar