torsdag 18 februari 2016

Alla hjärtans dag

Vi har under några veckor arbetat med temat "KOMPIS" här på Trädet. Det har varit många intressanta stunder tillsammans med barnen. Vi har lärt oss hur man är en bra kompis och även vad man kan göra om man råkar bli osams med sina kompisar. Många kloka tankar och funderingar har det varit bland barnen. Vi har tillsammans skapat en "Kompissol" som pryder väggen i vår entré. Här har barnen berättat vad de tycker är bra med varandra och i solens strålar står det hur en kompis ska vara. Under dessa temaveckor har vi bland annat lekt olika samarbetslekar, skapat tillsammans, sjungit kompissånger, diskuterat olika dilemman, tittat på film Vara Vänner och mycket mer.


Som en avslutning på vårt kompistema så hade vi en fantastisk dag då vi firade Alla hjärtans dag tillsammans. Denna dag började vi med en kompispromenad tillsammans, en tipspromenad med olika uppdrag som barngruppen skulle lösa tillsammans. Fokus låg på vänskap och samarbete. Alla barnen klarade uppdragen galant och hjälptes åt på bästa möjliga sätt hela tiden.
När vi kom tillbaka till förskolan fick alla barn ett diplom och en guldmedalj för att de har klarat av kompisprovet och visat att de tillsammans är världens bästa kompisar.
Efter prisutdelningen väntade en fantastisk lunch, en tre-rätters lunch som Ronja hade lagat med massor av kärlek. Till förrätt bjöds vi på snittar, till varmrätt fick vi lyxstek och potatisgratäng och till sist fick vi avnjuta en himmelskt god dessert, cheescake med hallon och maränger.
Vi avslutade självklart festligheterna med dans, vi dansade loss för glatta livet på vårt egna disco.Självklart har vi pyntat och dekorerat vår förskola 
med massor av olika hjärtan dagen till ära.


Dessa vackra ljuslyktor har några av barnen skapat.


Här är vi ute på vår "kompispromenad". 
Självklart hjälps vi även åt att ta ner uppdragen.


Ett av uppdragen var att vi skulle samla så många 
olika snöklumpar som möjligt tillsammans.


Här fick vi äran att avnjuta den goda maten.


Vilja visar stolt upp sitt diplom =)


Sigvard är mycket nöjd och glad över sitt diplom och sin medalj =)


Goda snittar till förrätt.


Lyxstek med goda tillbehör.


En himmelskt god avslutning.


Vi hade en helt underbar dag tillsammans!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar